Hoe lang duurt de opleiding?
Een BBL2 opleiding bij ReVaBo duurt 2 jaar. Je kunt daarna ook nog doorstromen naar een BBL3-opleiding, die ook 2 jaar duurt.
Wat kost de opleiding bij ReVaBo?
Je betaalt alleen de kosten die verbonden zijn aan de lessen bij het ROC. Hoeveel dat is daarover kan het ROC jou informeren. Maar je verdient ook geld als je bij ReVabo jou opleiding volgt. Je komt meteen in dienst bij ReVaBo en gaat zo snel mogelijk werken bij één van de bij ons aangesloten bouwbedrijven of aannemers.
Wat ga ik verdienen bij ReVaBo?
Als je bij ReVaBo in dienst komt krijg je een salaris volgens de CAO Bouw enInfra. Wil je precies weten wat dat voor jou betekent?
Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Ik heb zelf een leerbedrijf gevonden, mag ik daar gaan werken?
Als het bedrijf wat je zelf hebt gevonden een officieel leerbedrijf is en is aangesloten bij ons opleidingsinstituut dan gaan we zeker proberen of we jou daar kunnen plaatsen! Goed van je dat je zelf al een werkplek hebt gevonden.
Kom ik in dienst van Revabo of van het bouwbedrijf?
Iedereen die bij ReVaBo een BBL opleiding volgt krijgt een leer- arbeidsovereenkomst van ReVaBo. Je komt dus in dienst van ReVaBo en wordt gedetacheerd aan het bouwbedrijf waar je werkervaring gaat opdoen.
Hoe vaak moet ik naar school?
Je gaat één dag in de week naar een ROC voor theorie en vier dagen in de week leer je tijdens het werk op de bouwplaats. Als je nog geen werkplek hebt dan ga je leren op de werkplaats van ReVaBo in Oosterbeek.
Moet je verplicht 1 dag naar school?
Ja, de schooldag is verplicht. Tijdens deze lesdag leer je veel belangrijke dingen die je in de dagelijkse praktijk nodig hebt.
Krijg ik werkkleding en gereedschap?
Ja. Voor iedereen die bij ReVaBo in dienst komt ligt een set stoere bedrijfskleding klaar. En je krijgt ook een eigen gereedschapskist. Als je gaat werken bij één van de bij ons aangesloten bouwbedrijven of aannemers krijg je soms ook een set bedrijfskleding van hen.
Moet ik verplicht naar de medische keuring?
Ja, de medische keuring is verplicht. De bouw is een fysiek beroep en het is dus belangrijk om te kijken of je geschikt bent om dit beroep uit te oefenen. Daarom wordt iedereen aan het begin van de opleiding opgeroepen voor een medische keuring. Dat is voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van anderen.
Heb ik vrij als het vriest?
Als de aannemer waar je werk besluit dat er niet gewerkt kan worden in verband met regen of vorst, dan moet je dat aan ReVaBo melden. Je werkdag wordt dan vervangen door een studiedag bij ReVaBo in Oosterbeek.