Hoe werkt het?

Er wordt in Nederland ontzettend veel gebouwd. Daardoor is er veel vraag naar goed opgeleide bouwvakkers. ReVaBo is opgericht door bouw- en timmerbedrijven uit de regio Arnhem en Zuid-West Veluwe. Leerlingen komen in dienst van ReVaBo en gaan direct aan het werk in de bouw. Daardoor weten ze precies wat ze nog moeten leren. En zo werkt dat dus bij ons! Samen bouwen we aan hun toekomst.

De leerling-werknemer volgt een opleiding op MBO niveau 2 of 3. Welk niveau jouw zoon of dochter gaat volgen hangt af van het behaalde middelbare schooldiploma. Aan het eind van de opleiding ontvangt de leerling een officieel MBO diploma en is het zelfs mogelijk om door te leren voor niveau 4. 

leerling op de bouwplaats

 

Diverse opleidingen en mogelijkheden

Je kunt bij ReVaBo diverse opleidingen volgen, allemaal op MBO niveau 2 of 3. De leerlingen leren 4 dagen per week in de praktijk op de bouwplaats bij een erkend leerbedrijf. Hiervoor ontvangen ze een salaris. Daarnaast gaan ze 1 dag in de week naar school. Hier krijgen ze theorie. Deze lessen worden gegeven bij een ROC in de buurt. Als de opleiding is afgerond dan is jouw zoon of dochter klaar om te gaan werken. Vaak blijven de leerlingen werken bij het bedrijf waar ze tijdens hun opleiding ook al gewerkt hebben.

Je kunt bij ons de volgende opleidingen volgen:

  • Metselaar
  • Timmerman
  • Tegelzetter
  • Montagemedewerker timmerindustrie

Als er nog niet meteen een werkplek is op de bouw, dan volgt de leerling praktijklessen in de werkplaats van ReVaBo in Oosterbeek. Zowel op de bouwplaats als in de werkplaats krijgt de leerling een eigen leermeester, iemand met enorm veel ervaring. Zo leer je het vak echt van iemand die er verstand van heeft. 

Hoe werkt het

De leerlingen krijgen allemaal een leer-arbeidsovereenkomst met ReVaBo. Ze komen dus in dienst van ReVaBo. Wij zorgen ervoor dat jouw zoon of dochter bij een bedrijf in de buurt kan gaan werken. Om dat goed te kunnen doen krijgen ze veiligheidsschoenen, werkkleding en een gereedschapskist van ons. Wij zorgen ook voor het uitbetalen van het salaris. 

Op de bouwplaats krijgt de leerling begeleiding van een ervaren leermeester. Daarnaast krijgt iedereen persoonlijke begeleiding van de leerlingcoördinator van ReVaBo. Zijn er vragen of loopt het niet zoals gewenst, dan kunnen we snel bijsturen als dat nodig is. 

Na het afronden van de opleiding ontvangt de leerling een diploma op MBO 2 of 3 niveau. Hiermee kun je overal in de bouw aan de slag! En er is werk volop. Er is ontzettend veel vraag naar mensen in de bouw.

Image
leerling op de bouwplaats

Bouw mee aan een mooier Nederland

Overal om je heen wordt gebouwd. Dat wordt gedaan door sterke, hardwerkende bouwvakkers. Door hun inzet wordt Nederland steeds een beetje mooier. Krijgen mensen de kans om te wonen in een huis dat bij hen past. Kunnen bedrijven groeien. Noem maar op. Bouwvakkers zijn hierbij onmisbaar. Zonder hen stond alles stil. Bouwvakker is een beroep waar je trots op mag zijn.